Ryd op i din Bibel

 

Prøv lige dette:

Find din bibel frem. Læg den foran dig. Kig på den.
Har du sådan et af de der smarte læderomslag, som koster en (useriøst stor) pelikan? Me too.
Har du lavet overstregninger i den? Me too.
Har du løse ting liggende i din bibel? (-Gamle noter, bønnekort, læseplaner, bogmærker, måske en kuglepen osv.) Me too. -For mig føles de lidt som ‘levn’ fra dengang min Bibel var i brug. Eller hvad tænker du…?

Men måske kan de faktisk minde os om noget vigtigt?


Her er et billede af det ‘ekstra’ indhold i min bibel:

 

Det er bl.a.:

 • En læseplan (ubrugt).
 • Noter fra forskellige taler jeg har hørt.
 • Pointer jeg har skrevet ind på min computer og derefter printet ud, mens jeg gik på højskole, for netop at ligge dem fast i min Bibel. Jeg tror min favorit er denne: ‘God is with you. ‘Immanuel’: It is in his identity.
 • En liste med bibelreferencer. (Du kan jo slå nogen af dem op, hvis du har lyst. -Jeg kan ikke huske om der er et tema).
 • Et bedekort fra Challenge uge i Aarhus, med Kristeligt Forbund for Studerende.
 • Et billede fra vores rejse til Etiopien med LTC. (KFS’ Ledertræningscenter.)
 • 6 forskellige noter fra andagter jeg har holdt.

 

 

Jeg tænker det kan være værd, at kigge disse ting igennem. Er der noget, du havde brug for, at blive mindet om? Er der noget, der giver dig lyst til at bruge tid med Gud og din Bibel?

Her er nogle ting, der sprang mig i øjnene, blandt mine egne papirer:

 • Denne sang. Som jeg hørte 10-20 gange om dagen, i en lang periode, mens jeg gik på højskole for 6-7 år siden.
 • Et citat fra en andagt, jeg ikke kan huske, hvor jeg har holdt: “… ‘Cause Jesus said, one thing is neccessary, to sit with him, be changed by him, be filled up so that we can go out and pass on what we’ve received. We can’t give something, we haven’t received ourselves.”
 • Note: Bed når der er noget, der står i vejen for lyset.
 • Og så igen, denne sandhed:

 

 

Jeg vil virkelig opfordre dig til at kigge på, hvad du har liggende i din Bibel. Og så håber jeg, du vil dele i kommentarerne herunder, hvad du fandt af ting, og om der var nogle vigtige påmindelser imellem.

 

Nu når jeg har gjort dette, vil jeg lægge nogle af papirerne et andet sted hen. For:

Jeg har besluttet, at nu er det tid til at give plads til nyt.

Ikke nye sandheder, men gode gamle sandheder, som jeg får lov at genopdage, når jeg begynder at grave i min Bibel igen. For det er som om, at jeg er blevet lidt blind for de ting ‘jeg allerede godt ved’. Jeg ved godt, hvad der står på det der kort, jeg har printet ud. Derfor læser jeg det ikke, og tager det ikke ind. Jeg tror, én ting skal have lov til at blive, og det er teksten på billedet ovenfor. Dét er, for mig, den allerbedste påmindelse.

 

Jeg er spændt på, hvad du finder i din Bibel!? Og jeg håber du vil dele lidt i kommentarerne.

Kh Pernille.

 


8 thoughts on “Ryd op i din Bibel”

 • 1
  Mirjam on 1. januar 2017 Svar

  I min bibel var der (til min egen overraskelse!?!?) kun en eneste seddel. Jeg må jo have ryddet op på et tidligere tidspunkt.
  For da jeg gik på højskole og i årene efter brugte jeg også min bibel flittigt. Og den var fyldt med alverdens papir.
  Nu må jeg erkende at den sjældent bruges til andet end når jeg er til bibelgruppe. Men jeg ønsker at det skal være anderledes. Jeg ønsker at fuldes med bibelglæde spm jeg bar den gang. For jeg er ikke et sekund i tvivl om at Gud er sandheden. Så det virker da for tåbeligt at gå glip af den velsignelse der ligger i Bibelen.

  Den seddel der lå i min bibel står der: Es 40,29: “Han giver de udmattede kraft, de kraftløse giver han ny styrke.”

  En dejlig påmindelse om at Gud har været med mig gennem meget svære tider.

  • 2
   PernilleRonn on 5. januar 2017 Svar

   Hej Mirjam,
   så fedt at læse om din dejlige påmindelse! 🙂 Og sjovt du kun havde ét papir. 😉
   Jeg tror også på, at Gud gerne vil velsigne os gennem Bibelen, men ja, det kræver jo at vi åbner den før han kan gøre det. Jeg tænker også, han kan minde os om vigtige ting på andre måder, men jeg har tidligere tit oplevet det gennem Bibelen, så nu vil jeg forsøge at genopdage noget af den glæde. Skønt at du vil være med! 🙂
   De bedste hilsner,
   Pernille.

 • 3
  Emma on 2. januar 2017 Svar

  Tak for din inspiration!
  Jeg gav det et forsøg, og jeg ved ikke hvor lang tid, jeg havde forventet, at det ville tage, men jeg havde i hvert fald ikke regnet med, at det ville tage mere end en time. Men det gjorde det så altså – og hvor var det skønt bare at sidde der i så lang tid og bare bladre side efter side, læse note efter note, overstregning efter overstregning. Skønt!
  Nu er der ryddet ud og plads til masser af nye noter, tanker, vers osv. SÅ KLAR!

  • 4
   PernilleRonn on 5. januar 2017 Svar

   Kære Emma, jeg blev Så glad af at læse din kommentar! 🙂
   Og jeg havde samme oplevelse, -at det tog længere end forventet, og at der var mange gode påmindelser imellem! Men jeg er også SÅ klar til at fylde den op igen. 😉 Lad os gå i gang snart, -jeg regner med at poste et par gange mere i denne uge.
   De bedste hilsner,
   Pernille.

 • 5
  Hanne on 5. januar 2017 Svar

  Tak for denne hjemmeside, Pernille! Den kommer som en tiltrængt og kærlig reminder om, at jeg har en bibel OG at den taler Guds ord til mig ?
  Først, fandt jeg dette notat: For mange mennesker, du møder, er du den eneste bibel, de kommer til at læse!
  (Hvilket gav en del at tænke over)
  Dernæst, en anden god lap papir, hvor der bl.a. stod: Kun den, der elsker og elskes, kan føle sig forladt … Trods urimeligheder, vi ikke forstår, er det stadig Gud, der har overblikket. Han har styr på det, selvom vi ikke forstår. Gud er grunden under alt! Uden gud er vi ensomme i vores lidelse. Selvom han ikke fjerner lidelsen, hjælper han os igennem … Jesus kender til lidelse. Han kender os. Han blev det, du og jeg er, for at vi kan blive det, Han er!

  • 6
   PernilleRonn on 8. januar 2017 Svar

   Tak Hanne, jeg har netop lavet den for at minde mig selv om dét. 🙂
   Tak for din kommentar! – og sjovt! Jeg havde det samme første notat i min bibel, -fra en tale jeg engang har hørt. (Og det er ret tankevækkende, ja!)
   Og ja, Gud er med os. I ALT. Og har styr på ALT, også når det ikke opleves sådan.. Det er en af de sandheder det er nemmere at stole på nogle dage end andre. (For mig I hvert fald. 🙂 ) Men det er også en kæmpe opmuntring.

 • 7
  Torkild on 7. januar 2017 Svar

  Jeg fandt kun en enkelt ting i min bibel.. Det var en medlemsblanket fra Herning LMU. 2016 . Så det var ikke så spændende.
  Til gengæld er jeg rigtig glad for det jeg har uden på mit omslag:
  Det er et “klistermærke” jeg fik lavet på uddannelsesmesse engang for nogle år tilbage.
  Det består af et kors med ordene “in hoc signo vinces” ved siden af.
  Oversat til dansk betyder det “ved dette tegn skal du sejre”
  Det minder mig om at det er ved korset jeg kan hente kraft. Dels til hverdagen men i langt større grad er det pga korset at jeg skal sejre og gå ind til det evige liv når den dag kommer..

  • 8
   PernilleRonn on 8. januar 2017 Svar

   Fedt Torkild! Det lyder som en rigtig god påmindelse at have udenpå sin Bibel! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *