Bøn / forventning

‘Contemplative reading of the holy scriptures and silent time in the presence of God belong closely together. The word of God draws us into silence; silence makes us attentive to God’s word…’ – Henri Nouwen

Jeg tror på, det er ret essentielt at bede inden, imens eller efter bibellæsning. Eller alle 3 ting, hvis du er virkelig vild.

Jeg skrev i den første blogpost, at jeg ikke har den samme forventning, når jeg åbner min Bibel nu, som jeg havde engang. Jeg forventer ikke nødvendigvis, at jeg får noget med derfra som giver dyb mening, nyt perspektiv, lærer mig noget, åbner mine øjne for sandhed eller rører mig, fordi det taler lige ind i mit liv. Ikke nødvendigvis. Og sjældent oplever jeg nogen af ovenstående ting. Bl.a. fordi jeg sjældent overhovedet åbner min Bibel, -men det skal jo til at ændre sig. Men også, – tror jeg, – fordi jeg ikke har en forventning om det.

Så jeg leder ikke. Jeg har ikke øjnene åbne.

Jeg tror, det kan ændre sig. Og jeg tror det er vigtigt, at det ændrer sig, hvis jeg skal have lyst til at læse i Bibelen. Og sidst men ikke mindst, tror jeg ikke, der skal så meget mere til end en bøn om, at Gud vil ændre det. At Han vil åbne mine øjne og mit hjerte for, hvad Han gerne vil sige til mig og minde mig om.

Det var bare en lille aftentanke herfra. Nu vil jeg be en lille bøn, og åbne min Bibel.

(Hvad tænker du? Tror du også forventningen er vigtig, for at få øje på at Guds ord er levende..?)


2 thoughts on “Bøn / forventning”

 • 1
  Johanne Ellesen on 6. januar 2017 Svar

  Hej igen Pernille ?
  Jeg tænker ikke nødvendigvis, at det er så vigtigt, at forventningen er der, for at der kan ske noget/jeg kan få noget med fra min bibellæsning, jeg synes egentlig nogle gange nærmest det går den anden vej – at jeg derimod bliver skuffet, hvis jeg så ikke føler, at jeg har fået så meget ud af det. Men jeg tror, at det kan være med til at skabe en lyst og motivation til at få læst engang imellem ?

  • 2
   PernilleRonn on 7. januar 2017 Svar

   Jeg kan godt følge dig Johanne. Jeg kender godt skuffelsen, ifht. at få noget med fra bibellæsningen, fordi jeg havde en forventning som ikke blev indfriet. Men ja, jeg tænker netop ifht. at få lyst til at åbne Bibelen, at en forventning kan være ret motiverende. For hvorfor ikke gøre noget, hvis man har en forventning om, at det vil gøre én godt..? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *