Håb & hvile

 

Jeg var tæt på at vælge det som mit ‘word of the year’. Håb. Men jeg valgte i stedet ‘Rest’/hvile.

Fordi jeg synes 2016 var et år, hvor jeg for alvor fik øjenene op for, at jeg ikke kunne blive ved med, at leve på den travle/forhastede/overbookede måde jeg gjorde. Så jeg valgte ordet ‘hvile’, fordi det skal minde mig om, at blive ved med at holde fast i, at jeg har brug for tid hvor jeg ikke arbejder. Tid hvor jeg ikke er ‘på vej’. Tid hvor jeg til stede dér, hvor jeg er, og samler mig om bare at være.

Det går ikke super godt med det der hvile. Jeg har fået travlt igen, og har svært ved at finde/prioritere tid til hvile, når der er så meget der skal gøres, lige meget hvor jeg kigger hen. Jeg har sagt mit job i Aarhus op, så samtidig med, at jeg har et par store opgaver i mit firma, og stadig skal passe jobbet i Aarhus, skal jeg også søge nyt job/forsøge at få flere kunder i mit firma.

Men jeg hørte i denne uge, at lige præcis denne uge, er den uge på året, hvor folk opgiver deres nytårsfortsæt og de gode resolutioner de gjorde sig i starten af året.

Jeg har besluttet, at det ikke skal være mig. Og er det ikke helt okay, -og faktisk lige netop helt som det skal være? At vi skal tage de gode beslutninger igen og igen. Og igen. Og så stole på Guds nåde midt i det hele.

Nå, men her til aften besluttede jeg så også, at jeg ville læse lidt i min Bibel. Jeg valgte at læse Peters Første Brev, og kom forbi denne sætning i kap 1, vers 21:

“..så at jeres tro også er håb til Gud.”

Det mindede mig på ny om, hvor vigtigt håb er for mig, i min relation til Gud. Når jeg håber på Gud, og holder fast i håbet om, at Han er med, lige meget hvad der så end måtte ske, så kan jeg finde hvile her og nu. Håb og hvile.

(Ps. Halskæden på billedet er min, og jeg går med den som en påmindelse om, at jeg vil lægge mit håb hos Gud.)


1 thought on “Håb & hvile”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *