En bog til dig, der har det svært med kirke

Måske har du oplevet noget dårligt. Måske er du blevet behandlet direkte dumt af andre mennesker i en kirkelig sammenhæng. Måske er du bare forvirret. Det kan være du er kommet i tvivl om, om det der kirke-halløj overhovedet kan betale sig. Er det ikke bare til besvær, og akavet, og faktisk nogle gange direkte irriterende, når du er helt ærlig..(?)

Eller måske synes du bare ikke, du “har fundet hjem endnu”.

Denne bog er til dig. Det er den bedste bog, jeg nogensinde har læst. Fordi den gjorde mig håbefuld om kirke, (og lad os være ærlige, Gud) igen for 1 1/2 år, da jeg læste den (to gange). Men også fordi den er smukt skrevet og utroligt tankevækkende.

Her er et citat fra indledningen (den er desværre ikke oversat til dansk, så vidt jeg ved):

“This book is entitled Searching for Sunday, but it’s less about searching for Sunday church and more about searching for Sunday resurrection. It’s about all the strange ways God brings dead things back to life again. It’s about giving up and starting over again.”

Bogen tager udgangspunkt i forfatteren, Rachel Held Evans’, egen opvækst i kirken, opgøret med den og vejen tilbage dertil. Den er bygget op tematisk omkring den katolske kirkes 7 sakramenter: Dåb, bekendelse, ordination, konfirmation, de syges salvelse, ægteskab. Men det er altså ikke en bog om katolicismen, Evans bruger bare sakramenterne som rammen for sin fortælling. Det er dybt, ærligt, rørende og tankevækkende, og til tider også en smule sarkastisk.

F.eks. dette citat om Dåben:

In the ritual of baptism, our ancestors acted out the bizarre truth of the Christian identity: We are people who stand totally exposed before evil and death and declare them powerless against love.

There’s nothing normal about that.

Hvis du skal læse i en anden bog end Bibelen, men stadig gerne vil nærme dig en forståelse af nåde og af hvad det kristne fællesskab kan, så læs Searching for Sunday. (De har den på saxo.com)

The truth is, we think church is for people living in the ‘after’ picture. We think church is for taking spiritual Instagrams and for putting on our best performances. We think church is for the healthy, even though Jesus told us time and time again he came to minister to the sick. We think church is for good people, not resurrected people.”

<3 – Pernille.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *